subscribe: Posts | Comments

Longevitate

0 comments

Pledăm pentru dezvoltarea unei longevități sănătoase pentru întreaga populație prin cercetări științifice, sănătate publică, susținere și activism social. Noi accentuăm și promovăm lupta împotriva principalului inamic al longevității sănătoase – procesul de îmbătrânire .

Procesul de îmbătrânire este cauza de bază a celor mai multe boli cronice care afectează populația lumii. Acest proces determină cea mai mare parte a dizabilităților și mortalităților, și trebuie să fie tratat în mod corespunzător. Societatea trebuie să se dedice eforturilor pentru tratament și corectare a acestuia, ca și pentru orice altă boală organică.

Problema îmbătrânirii este gravă și amenințătoare. Cu toate acestea, asistăm de multe ori la o ignorare completă a realității și severității acesteia . Există o tendință liniștitoare de a ignora viitorul, de a distrage mintea de la îmbătrânire și moartea prin îmbătrânire, și chiar de a prezenta îmbătrânirea și moartea într-o lumină înșelătoare, apologetică și utopică. În același timp, există o credință nefondată că îmbătrânirea este un proces complet imposibil de gestionat, inexorabil. Aceasta indiferență a problemei și acest simț de impotență nefondat nu contribuie la îmbunătățirea bunăstării persoanelor în vârstă și longevitatea lor sănătoasă. Există o nevoie de a aduce la lumină problema în severitatea ei deplină și de a acționa pentru rezolvarea sau atenuarea ei cu toată capacitatea noastră.

Facem un apel pentru a crește gradul de conștientizare publică a sferei complete a problemei îmbătrânirii. Apelăm publicul să recunoască această problemă gravă și să își dedice eforturile și resursele – inclusiv cele economice, social-politice, științifice, tehnologice și mass-media – pentru o alinare maximă posibilă în beneficiul populației bătrâne, pentru longevitatea ei sănătoasă. Promovăm ideea că maturizarea mentală și spirituală și creșterea în longevitate sănătoasă nu sunt sinonime cu îmbătrânirea și deteriorarea.

Pledăm pentru consolidarea și accelerarea cercetării biomedicale de bază și aplicată, precum și elaborarea de măsuri tehnice, industriale, de mediu, de sănătate publică și educaționale, direcționate în mod direct pentru o longevitate sănătoasă. Dacă va fi dat un sprijin suficient, astfel de măsuri pot crește speranța de viață sănătoasă a populației în vârstă, perioada lor de productivitate, contribuția lor la dezvoltarea societății și economiei, precum și sentimentul lor de bucurie, scop în viață și evaluare proprie.

Pledăm pentru acordarea suportului public și politic maxim a dezvoltării de măsuri științifice pentru prelungirea duratei de viață sănătoasă, nu numai de către comunitatea profesională, dar și de către publicul larg.

Leave a Reply