subscribe: Posts | Comments

Pitkäikäisyys

0 comments

Pitkäikäinen Suomi edistää keskustelua pitkäikäisyydestä ja hyvinvoinnista.

Pitkäikäinen Suomi on perustettu edistämään terveitä elintapoja ja pitkäikäisyyttä Suomessa.

Sivusto ja aktiivit vaativat elämänpidennyksen ja hyvinvoinnin teemojen asettamista keskeiseen asemaan Suomessa. Tämä koskee myös elämänpidennysteknologioita ja niiden tutkimusta Suomessa.

Pitkäikäinen Suomi ei halua luoda vastakkainasettelua vanhuuden ja nuoruuden välillä: tavoitteena ei ole “ikuinen nuoruus” vaan vanhenemisen rappioittavien prosessien hallinta. Elämän pituus ja hyvinvointi ovat myös erottamaton osa hyvää ja rikasta elämää.

Yhteisö pyrkii vaikuttamaan etenkin tutkimuksen, sosiaalipolitiikan ja arjen kentillä.

Sivusto ja yhdistys ovat kehitteillä. Edistyksestä tiedotetaan täällä.

Tällaisia kysymyksiä on alettu esittää eri maissa. Myös Suomessa ollaan käynnistämässä kansainvälisen International Longevity Alliance -liikkeen kansallista osastoa ja haluamme kutsua kaikki elämän laadun sekä terveen elämän pituuden lisäämisestä kiinnostuneet osallistumaan toimintaan.

Tulevaisuuden teknologian tarjoamia mahdollisuuksia ei kukaan voi ennustaa, mutta jo nyt terveet elintavat ja tarjolla olevat lääkintä- ja hoitomahdollisuudet nostavat keskimääräistä eliniänodotetta jatkuvasti.

Pitkäikäinen Suomi – Longevity Finland haluaa herättää ja käydä aiheeseen liittyvää keskustelua rakentavasti ja rationaalisesti. Rohkaisemme keskustelua niin yhteiskunnallisista ja eettisistä kuin lääketieteellisistä ja ravitsemuksellisista näkökulmista.

Läpi historian teknologia on tarjonnut suojaa ja voimavaroja ihmiskunnalle. Etenkin nykyteknologia on toteutuessaan tarjonnut ennennäkemättömiä mahdollisuuksia parantaa elämää ja hyvinvointia.

Kenties jo lähivuosikymmeninä on mahdollista pidentää ihmisen elinikää lisäämällä terveitä elinvuosia huomattavasti. Keskustelu tästä mahdollisuudesta on maailmalla jo aloitettu ja kansainvälinen Longevity Alliance on rantautumassa Suomeen.

Jos haluat olla keskustelemassa ja vaikuttamassa suomalaisten hyvinvointiin ja mukana elinikäteknologian aallonharjalla, tule mukaan. Yhdistys perustetaan lähikuukausina ja saat tietää kehitysaskelista ja tapahtumista liittymällä postituslistallemme.

Leave a Reply